Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

20.10.2023

20 tetori – Dita Botërore e Osteoporozës

Osteoporoza është një sëmundje progresive e kockave e karakterizuar nga një ulje e masës dhe densitetit të kockave që çon në një rrezik të shtuar të frakturës. Në rastin e shfaqjes së osteoporozës, densiteti mineral kockor (BMD) zvogëlohet, mikroarkitektura e kockave përkeqësohet dhe sasia dhe shumëllojshmëria e proteinave në kockë ndryshon.

Me qëllim të ndërgjegjësimit për parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e kësaj sëmundjeje, që nga viti 1996, 20 tetori është promovuar si Dita Botërore e Osteoporozës, në këtë ditë nisën aktivitetet kushtuar ndërgjegjësimit global për parandalimin, diagnostikimin dhe trajtimin e osteoporozës dhe sëmundjeve metabolike të kockave.

Organizuar nga Fondacioni Ndërkombëtar i Osteoporozës, Dita Botërore e Osteoporozës bashkon fushata me aktivitetet të 90 shoqatave kombëtare të pacientëve me osteoporozë nga e gjithë bota. Fillimisht është promovuar nga Shoqata Kombëtare e Osteoporozës në Mbretërinë e Bashkuar dhe është mbështetur nga Komisioni Evropian. Në klinikën tonë kemi në dispozicion apratin më modern për matjen e densitetit të kockave (DexaScan) me anë të të cilit bëhet përcaktimi i gjendjes së kockave tuaja.

Për rezervimin ekontrollit tuaj me çmim special prej 1500 den telefononi në 02/3091-484.