Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

22.05.2023

Doc. Dr. Planinka Zafirovska, moderatore e një prej kongreseve më prestigjioze të kardiologjisë – EACVI 2023

Shoqata Evropiane për teknikat e imazhit kardiovaskular (EACVI) ka organizuar tradicionalisht edhe këtë vit eventin më të rëndësishëm në fushën e diagnostikimit kardiovaskular. Këtë herë qyteti pritës ishte Barcelona, ku ekspertë me përvojë u takuan me fillestarë për të zhvilluar temën e fokusit të këtij viti me titull: “Jini në zemër të imazheve me më shumë synime “. Doc. Dr. Planinka Zafirovska ishte një nga moderatoret e sesionit në të cilin u prezantuan dhe u diskutuan rastet komplekse të kardiomiopative dhe roli i rezonancës magnetike në diagnozën e tyre. Gjithashtu, në skenën kryesore si pjesë e kuizit të ekokardiografisë, Dr. Planinkna prezantoi një rast të pazakontë nga praktika klinike që tërhoqi shumë vëmendje.

Diagnostifikimi modern kardiovaskular promovon përdorimin e teknologjisë së kombinuar të imazherisë (ekokardiografi, MR të zemrës, kardiologji nukleare dhe CT kardiake) me qëllim diagnostikimin e hershëm dhe menaxhimin e rezultateve të sëmundjeve kardiovaskulare. Klinika Zhan Mitrev ndjek trendet dhe rekomandimet moderne të kardiologjisë dhe disponon ekokardiografi duke përfshirë teknika të avancuara si imazhet 3D dhe “Strain” imaging, tomografinë e kompjuterizuar të zemrës duke përfshirë calcium scoring, koronarografinë jo-invazive dhe së fundmi perfuzionin e stresit me rezonancë magnetike të zemrës, një test që ende e quajnë “one stop shop” sepse me një ekzaminim që nuk përdor rrezatim, mund të merret informacion i plotë dhe i detajuar për morfologjinë dhe funksionin e zemrës dhe strukturave të saj.