Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

12.08.2021

Kampi veror për fëmijët me defekte të lindura të zemrës ZEMRA IME NË TË GJITHA NGJYRAT mbushi zemrat tona!

Këtë vit, për herë të 13 -të me radhë, në periudhën nga data 3 deri më 9 gusht në Strugë, u realizua kampi veror për fëmijët me defekte të lindura të zemrës. Si projekt, ky kamp i organizuar nga Spitali klinik Zhan Mitrev në bashkëpunim me Kryqin e Kuq të Qytetit të Shkupit tashmë është tradicional.

Ekipi psikologëve, i përbërë nga Assoc. Dr. Kristina Egumenovska dhe psikologia  Marija Axhioska si organizatore kryesore nga klinika jonë, së bashku me mjekët tanë specialistë si të ftuar të rregullt ishin të pranishëm duke organizuar aktivitete të përshtatshme në mbështetje të fëmijëve.

Këtë vit kampit veror iu bashkuan edhe mjekja jonë pediatre Prim. Dr. Bllagica Mançeva dhe kardiologu pediatrik Dr. Ivan Milev, të cilët me kënaqësi dhe vetëmohim iu përgjigjën të gjitha pyetjeve dhe dilemave të ndara nga prindërit e pranishëm atje. Ata gjithashtu patën mundësinë të mendojnë për temat e zhvillimit të seminareve edukative të organizuara nga ekipi i psikologëve.

Përmes lojës së fokusuar dhe edukative, fëmijët shijuan një javë nën shoqëri, vrapim, aktrim, konkurrim, të qeshura dhe përqafime. Ata kishin një sërë aktivitetesh fizike dhe fitnes të udhëhequr profesionalisht nga fizioterapisti Bllaze Arsov, dhe në mënyrë të barabartë shijuan aktivitetet e tjera argëtuese që u realizuan nga vullnetarët e Kryqit të Kuq të qyetetit të Shkupit të udhëhequr nga koordinatorja e të rinjve Ana Francic.

Ata gjithashtu morën një surprizë të veçantë nga Bota e Bibit dhe përralla nga libri Riso Riste dhe miqtë nga autoria Vesna Konstantinova. Gjatë ndarjes pati edhe ndonjë derdhje loti, por gjithsesi me shpresën se do të takohemi vitin e ardhshëm për të mësuar dhe argëtuar duke vrapuar lirshëm në lëndina, duke ndjekur pa u lodhur dhe duke përjetuar një gamë të plotë emocionesh pa frikë se do të na pushtojnë.

Ne ju duam fëmijë të dashur dhe mësojmë nga të gjithë ju!