Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

20.02.2023

Klinika Zhan Mitrev: Prokuroria Themelore Publike duhet të shprehet nëse ekziston lidhje ndërmjet hetuesit për dhënien e informatave Marjan Stamenkovskit

Klinika Zhan Mitrev: Prokuroria Themelore Publike duhet të shprehet nëse ekziston lidhje ndërmjet hetuesit që i ka dhënë informata Marjan Stamenkovskit dhe nëse paratë e gjetura në shtëpinë e tij janë nga biznesmeni i njohur nga Shkupi, i cili gjithashtu posedon spital privat, siç raportohet në mediat

Klinika Zhan Mitrev ka njoftuar dhe tashmë ka dorëzuar kallëzim penal kundër Marjan Stamenkovskit, pronar i portalit DokazM.
Në të njëjtën kohë, besojmë se po del në dritë struktura e grupit të organizuar që qëndron pas sulmit që tashmë shtatë muaj po bëhet kundër Klinikës Zhan Mitrev dhe publikisht pyesim:

A ka të dhëna nga materialet e gjetura tek Marjan Stamenkovski, për lidhje me biznesmenin e njohur nga Shkupi, pronar i një spitali privat, punonjësi i të cilit ka ngacmuar dhe keqtrajtuar publikisht punonjësit e klinikës sonë?
A ka vepruar hetuesja që i ka dhënë Marjan Stamenkovskit informacione për hetimin kundër Zhan Mitrevit sipas udhëzimeve të biznesmenit?
A i ka drejtuar dhe udhëzuar sipas qëllimit të saj prokurorja Iskra Haxhi Vasileva pacientët në procedurën para hetimore?

Apelojmë për publikimin e provave lidhur me rastin e klinikës Zhan Mitrev, ku shihet qartë korrelacioni i Stamenkovskit me hetuesit të cilët kanë pasur informata dhe ndikim të drejtpërdrejtë për të gjithë rastin dhe procedurën. Në një shtet ligjor nuk guxojnë të lejohen ndikimet e jashtme dhe proceset diktuese brenda prokurorisë dhe gjykatës, gjë që ka qenë më shumë se e qartë në rastin për hetimet lidhur me Klinikën tonë.
Për shkak të dëmit të shkaktuar në Klinikën Zhan Mitrev, ekipi ligjor kërkon nga PTHP që t’i bashkohet ndjekjes penale.

Me anë të disa artikujve me tituj si “Zhan Mitrev është çmendur”, “Mitrev kriminel”, “Populli do që doktor Mitrev të varet”, “Sashka shtype vrasësin Mitrev”, dhe disa ofendime si “Mitrev – Mengele”, “varje për doktor Mitrev”, “Mitrev përbindësh”, Marjan Stamenovski ka kryer veprën penale të përhapjes së materialit racist dhe ksenofobik përmes sistemit kompjuterik.
Stamenkovski, me publikimin intensiv të artikujve të lartpërmendur, në periudhën nga muaji korrik 2022 deri më 22.01.2023, me vetëdije ka kryer vepër penale me realizim të herëpashershëm të së njëjtës vepër, duke i shkaktuar dëm jo vetëm doktorit Zhan Mitrev, por edhe punonjësve të vetë Spitalit klinik Zhan Mitrev. Në një periudhë të shkurtër kohore u botuan më shumë se 21 mbishkrime, disa prej të cilave kishin përmbatje të tilla si – “Doktor Josef Mengele (engjëlli i vdekjes) = Zhan Mitrev Hipokrit (doktor vrasës) !!! Faleminderit Zotit që ekziston Sashka Cvetkovska dhe IRL”, “Zhan Mitrev është një përbindësh!!! Vrasës!!! Dikush duhet të ndalojë vampirizmin e tij!!!”

Presim zbardhjen e shpejtë dhe transparente të rastit dhe sulmeve ndaj Klinikës Zhan Mitrev.