Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

27.05.2022

Pjesëmarrja tradicionale e ekipit të fizioterapistëve nga Spitali klinik Zhan Mitrev në Kongresin e 43-të Ndërkombëtar Shkencor Mjekësor

Në organizim të Shoqatës së Studentëve të Mjekësisë të Maqedonisë, këtë vit në periudhën prej 20 deri më 24 maj në Ohër, u mbajt Kongresi i 43-të Ndërkombëtarë Shkencor Mjekësor. Si pjesë e lektorëve ishte edhe ekipi i klinikës sonë. Përkatësisht, më 23 maj, ekipi i fizioterapistëve së bashku me përfaqësuesen tonë Ivana Kostadinova mbajtën seminar me temën – Kullimi limfatik manual.

Ajo foli në mënyrë të detajuar për këtë teknikë të specializuar masazhi dhe aplikimin aktiv në punën e përditshme të saj. Gjithashtu prezantoi një sërë efektesh positive të kësaj teknike që përfshijnë: aktivizimin e qarkullimit të lëngjeve, rritjen e tkurrjes së enëve limfatike, kullimin e toksinave, makromolekulave dhe yndyrave, stimulimin e sistemit imunitar, reduktimin e ngërçeve të muskujve, arritjen e një gjumi cilësor dhe ajo çfarë është më e rëndësishme reduktimin e edemës/ënjtjes.

Përveç anës teorike, fizioterapistja jonë pati mundësinë ta shpjegojë edhe praktikisht këtë teknikë, e cila zgjoi interes të madh tek studentët e shumtë të fushës së mjekësisë dhe tek mjekët e ardhshëm.

Spitali klinik Zhan Mitrev tradicionalisht, prej vitesh dhe me shumë kënaqësi e përkrah këtë event, i cili ka për qëllim edukimin dhe udhëzimin e mëtejshëm të mjekëve të rinj.