Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

01.03.2023

Sot festojmë 23 vjetorin e themelimit të klinikës tonë

Para 23 vitesh për herë të parë kemi futur kardiokirurgjinë në Maqedoni në mënyrë që qytetarët tanë të kenë shërbim të lartë mjekësor

Sot festojmë 23 vjetorin e themelimit të klinikës tonë

• 390 000 pacientë
• 40 000 operacione
• Mbi 1 milion ekzaminime
• 350 punonjës

Historia e Klinikës Zhan Mitrev filloi pikërisht në këtë datë në vitin 2000, saktësisht 23 vjet më parë. Në një hapësirë të marrë hua nga Spitali Ushtarak në Shkup, u vendosën konturet e spitalit që në atë periudhë quhej “Filipi II”, ku u krye operacioni i parë bypass në vend, i udhëhequr nga doktor Zhan Mitrev.

Filluam me vetëm gjashtë punonjës, një sallë operacioni dhe 12 (dymbëdhjetë) shtretër spitalor.

Falë përkushtimit të madh, këmbënguljes dhe sigurisht besimit të pacientëve, ngadalë por me siguri jemi zhvilluar dhe shndërruar në një qendër mjekësore moderne me procedura të plota diagnostikuese në shumicën e degëve të mjekësisë, të mbështetura nga shërbimet e kirurgjisë modern, anestezia dhe kujdesi intensiv.

Sfida ka pasur dhe do të ketë, por në asnjë moment nuk e kemi harruar vizionin nga i cili filloi gjithçka:

Përsosmëri në kujdesin shëndetësor të pacientit.

Ideali që qytetarëve të Maqedonisë t’u ofrohet shërbim mjekësor i lartë sipas standardeve më të larta të vendosura në botë është arritur.
Që nga viti 2016, “Zhan Mitrev Clinic” ndodhet në një ambient të ri, modern, një investim prej 40 milionë eurosh, në të cilin misioni kryesor është fokusimi në zhvillimin e spitalit dhe arritjen e cilësisë më të lartë të mundshme në shërbime. Klinika mbulon një sipërfaqe prej 17,000 m2, ka disa salla operacioni, departamente për kujdes intensiv dhe gjysmë intensiv në të cilat operon ekipi ynë prej mbi 350 profesionistësh.

Klinika është ndërtuar me plan plan, sipas qëllimit për funksionin e saj dhe plotëson standardet më të larta mjedisore pa gjurmë CO2 (carbon footprint). Është tërësisht e dixhitalizuar, letrat pothuajse nuk përdoret në punën e përditshme. Ndër të parët në Evropë, “Zhan Mitrev Clinic” themeloi laboratorin gjenetik duke mundësuar ofrimin e testeve të ndryshme gjenetike në praktikën rutinore të përditshme. Kombinimi i një qasjeje individuale me farmakogjenetikën dmth. toleranca/intoleranca ndaj barnave të caktuara ishte fillimi i aplikimit të mjekësisë së personalizuar specifike për çdo pacient, duke parandaluar kështu pasojat e mundshme fatale për pacientët.

Konfirmim i suksesit të këtij spitali është edhe fakti se në vitin 2020, edhe në kohë pandemie, morëm për herë të dytë akreditimin me vulë të artë nga “Joint Commission International”.

Vitet e fundit është shfaqur nevoja për të qenë të pranishëm edhe në rajona të tjera në vend. Për këtë arsye u hapën dy qendra të mëdha diagnostike nën emrin Zhan Mitrev Diagnostic, fillimisht në Strumicë, e më pas në Manastir. Qëllimi i hapjes së qendrave të tilla është garantimi i nivelit dhe cilësisë së shërbimeve tona në nivel lokal dhe sigurisht që të ndihmojmë pacientët të ndihen më mirë, më të sigurt dhe më të lumtur.
Klinika “Zhan Mitrev” investon në vazhdimësi në edukimin dhe trajnimin e vazhdueshëm të punonjësve të saj, duke krijuar staf të lartë të gatshëm për të përballuar të gjitha sfidat.

“Duke ndjekur teknologjinë e re në mjekësi dhe duke punuar me aparaturat më të fundit mjekësore, ne krijojmë staf, i cili përfaqëson një investim shumë afatgjatë mbi të cilin realisht bazohen rezultatet tona të shkëlqyera. Realisht kemi mjekë që janë shumë më të përgatitur dhe me performancë profesionale shumë më të lartë se shumë mjekë në botë”, thotë dr. Mitrev.

ÇFARË E BËN TË VEÇANTË KËTË KLINIKË ËSHTË QASJA UNIKE E KIRURGJISË FALAS PËR PACIENTËT ME PROBLEME TË ZEMRËS DHE TË ENËVE TË GJAKUT PËR MË SHUMË SE 20 VJET. NJË BASHKËPUNIM I SUKSESSHËM ME FONDIN SHTETËROR TË SHËNDETËSISË PËR KARDIOSKIRURGJINË I LEJON PACIENTET TI MARIN KËTO SHËRBIME PA PAGESË.

Edhe pse vetëm në kardiokirurgji, përsëri është një shembull, dmth. tregon se sa potencial ka për zhvillimin e shëndetësisë, nëse ndryshojnë kushtet e funksionimit.
Klinika Zhan Mitrev është një shembull klasik i realizimit të një vizioni, një koncept që u realizua me shumë mundim dhe është shembull për shumë të rinj që gjëra të mëdha mund të bëhen edhe këtu, në shtëpi.

Ne jemi krenarë për të gjithë ekipin që e bëri këtë realitet dhe sigurisht, jemi pafundësisht mirënjohës për pacientët tanë që na besojnë gjënë më të çmuar – shëndetin e tyre.