Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

26.12.2019

Spitali klinik “Zhan Mitrev” me shkallen me te ulet te vdekshmerise se benchmarku amerikan dhe me zero perqind infesione

Që nga hapja e spitalit në muajin mars të vitit 2016, nën emrin Zan Mitrev Clinic, janë bërë 230.000 kontrolle dhe 10.500 operacione, dhe vetëm gjatë vitit 2019 janë realizuar 70.000 kontrolle dhe 3.100 operacione që në fakt deri tani është numri më i madh i arritur për një vit, informon akademiku Dr. Zhan Mitrev, themeluesi i këtij spitali klinik që në mars të vitit të ardhshëm shënon dy dekada të ekzistencës së tij.

  • Para së gjithash do të dëshiroja të uroja Krishtlindjet për të gjithë ata që e festojnë këtë festë të madhe. Në të njëjtën kohë, sikurse edhe po e përfundojmë këtë vit, i cili ishte i mbushur me shumë përpjekje dhe punë të përkushtuar, deshiroj ti bëj të njohura rezultatet tona. Dua të theksoj se 100% e vizitave dhe 52% e operacioneve kanë qenë pacientë privatë nga rajoni dhe jashtë vendit, që është dhe përqindja më e lartë deri më tani. Në të njëjtën kohë, këtë vit kemi filluar me një teknikë të re të kryerjes së operacioneve, me të ashtuquajturën zemrat artificiale, nga të cilat 6 LVAD (left ventricular assist device), 2 BVAD (biventricular assist device), 1 TAH (total artificial heart). Të gjithë pacientët kanë patur 100% mbijetesë, pa komplikime apo vdekshmëri – informon Dr. Zhan Mitrev.

Ai sqaron se në këtë klinikë janë trajtuar anomalitë më komplekse tek të porsalindurit, siç janë procedura Switch, operacionet komplekse, unifikimi i hartave të atresisë pulmonare, ri-operacione të shumta dhe madje edhe operacione për herë të tretë tek fëmijët të operuar më parë në institucione të tjera.

 

  • Janë operuar 178 pacientë me anomali kongjenitale të zemrës, nga të cilët 75 kanë qenë fëmijë të vegjël dhe foshnja, 25 janë trajtuar me procedura intervente dhe 50 janë trajtuar me operacion Dua të theksoj se me këto lloj operacionesh kemi filluar në shtator të vitit 2019 dhe brenda 3 muajve kemi kryer 50 operacione. Nuk ka patur vdekje të papritura dhe të gjitha operacionet tek fëmijët janë bërë nga unë. Veçanërisht dua të theksoj se për cilësinë e një spitali janë të rëndësishme parametrat në vijim:

 

– Vdekshmëria intraspitalore deri në 30 ditë

– Infeksionet postoperative

Për vdekshmërinë postoperative kemi arritur të kemi madje shkallën më të ulët se standardi amerikan për operacionet që kryejmë, dhe për më tepër këtë vit kemi patur 0% infeksione të plagëve të thella kirurgjikale.

Kjo është një dëshmi se ne jemi një nga spitalet më të mira në nivel botëror me të cilin Maqedonia ka me cfarë të krenohet – përfundoi Mitrev.