Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

02.06.2021

Transplanti i tretë i zemrës i kryer me sukses

Kur bëhet fjalë për jetën e njerëzve nuk ka rëndësi nëse është ditë apo natë, fundjavë apo ditë pune

Sipas përgatitjeve të mëparshme, gjatë ditës së djeshme herët në mëngjes rreth orës 6:30 ekipi i kardiokirurgëve kreu operacionin e transplantimit të zemrës nga një dhurues i vdekur.Në ambientet e departamentit të kardiokirurgjisë shtetërore Akademiku Dr. Zhan Mitrev së bashku me Dr. Nikolla Hristov dhe prof. Dr. Sashko Jovev, Dr. Marjan Sokarovski dhe Dr. Vasil Papestiev nga kardiokirurgjia shtetërore, shoqëruar nga anesteziologë, si dhe një ekip perfuzionistësh, instrumentistësh, infermierësh kryen transplantimin e zemrës i cili zgjati rreth 5 orë dhe zyrtarisht përfundoi transplantimi i tretë i bërë në vendin tonë.

Bëhet fjalë për një grua 40-vjeçare, familja e së cilës dha miratimin që zemra e saj të vazhdojë të rrahë në gjoksin e një gruaje 32-vjeçare.Gjithashtu gjatë ditës së djeshme ishin në pritje edhe dy transplantime të veshkave.Falenderime të përzemërta për të gjithë kardiokirurgët që morën pjesë, si dhe anëtarët e tjerë të ekipit nga Spitali klinik Zhan Mitrev: Dr. Tanja Angjusheva, Aleksandra Temelkovska dhe Katerina Ristovska-Janev. Sigurisht një falënderim i madh për Assoc. Dr. Maja Mojsova Mijovska – Koordinatore Nacionale për Transplantim, Министерство за здравство / Ministria e Shëndetësisë dhe Venko Filipce