Тимот на Жан Митрев

Татјана Павлова

Нутриционист

tatjana.pavlova@zmc.mk

2020

– Магистер по нутриционизам – Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола

– Технолошко-технички факултет во Велес- катедра по нутриционизам
• Тема на магистерската работа:
„Импактот на исхраната и стилот на живеење врз појавата на угоеност и потхранетост кај адолесценти од македонска и албанска етничка припадност“

2018

Еразмус + програма: Факултет за технички науки и технологии, Јамбол – Стара Загора, Република Бугарија Тема: „Анализа на бисквити со додадени цитрусни влакна“

2005

– Дипломиран инженер по земјоделски науки и храна- Факултет за земјоделски науки и храна , Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје

– Дополнителни обуки: Современи трендови во безбедноста на храна (GFSI стандарди FSSC, IFS, BRCGS)

2025 – во тек

Нутриционист во Клиничка болница  Жан Мирев, Скопје

2024

– ПСУ Јахаја Кемал- наставник по биологија

– Надворешен консултант во ПСУ Нова- изготвување мениа и нутритивни вредности

2023

– Нутришн трис – студио по нутриционизам и диететика
– Надворешен консултант во општа болница Пеќ- Република Косово- времетраење 3 месеци

2022

Вита Нова ЗА- нутриционист, одговорна во делот за продажба на суровини во диететика и фармација

2019

– Диш Виш – нутриционист во проект, контрола во подготовка на оброци по франшиза на др Ана Гифинг – Белград

– Предходно работно искуство во неколку компании во Р. Северна Македонија

  • Pavlova T.,Stamatovska V., Dimov I., Nakov Gj. & Kalevska T. (2018). Carotenoids in foods.

Applied Researches in Technics, Technologies and Education 4, ISSN 1314-8788

  • Pavlova Т., Stamatovska V., Dimov I., Nakov Gj. & Kalevska T. (2018). Quality characteristics of honey   Proceedings of University of Ruse – book 10.2.
  • Pavlova T. & Zlatev Z. (2019). Impact of the addition of barley flour on indicators of bread from a mixture of white wheat and rye flour. Artte No. 1, ISSN 1314-8788 (ISSN 1314-8796)
  • Pavlova T. & Valentinova T. (2019). Yoghurt analysis with addition of honey and bee pollen by ultrasonic characteristics during storage. ARTTE Applied Researches in Technics, Technologies and Education Journal of the Faculty of Technics and Technologies, Trakia ISSN 1314-8796
  • Pavlova Т. & Nakov Gj. (2019). The effect of adding basil whole plant powder (ocimum basilicum l.) some properties of bread. Proceedings of University of Ruse, volume 58, book 10.3.
  • Pavlova T., Zlatev Z., Menkinoska M., Blazevska T & Uzunoska Z. (2022). Nutritional status and lifestyle as factors for obesity and malnutrition in adolescents in Macedonia. Journal of Hygienic Engineering and DesignOriginal scientific paper UDC 613.25-053.6(497.7)
  • Menkinoska M., Pavlova T., Goranova Zh., Zlatev Z., Trajkoska Petkoska A. & Sredovska Bozinov A.(2025). Gluten and gluten-free biscuits with functional components:Physicochemical, nutritional and antioxidant properties.http://dx.doi.org/10.2298/CICEQ241014021M

Англиски

Француски

Останати доктори од овој оддел

No related doctors found.