Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Прим. д-р Соња Петровска

Специјалист по педијатрија

Место на раѓање:

Прилеп, Македонија

E-mail:

sonja.petrovska@zmc.mk

1996   

Постспецијалистичка едукација за детска електро и ехокардиографија, Клиника за детски болести, Медицински факултет, Скопје

1989-1992

Специјализација по педијатрија, при Медицински факултет, Скопје

1977-1984

Медицински факултет- Скопје, Универзитет Св. Кирил и Методи- Скопје

 

 

 

 

 

 

2016

Вработена во ПЗО Жан Митрев Клиник, Скопје

2010

Началник на Одделот за акутни белодробни заболувања кај доенчиња и мали деца при Институтот за белодробни заболувања кај децата-Скопје

2003

Звање „Примариус“ – министерство за здравство на РМ

1999-2004

„Правовремена дијагноза и адекватно лекување на хируршките коректибилни аномалии на дигестивниот и уринарниот тракт”, Стручен соработник во проектот, Медицински факултет-Скопје

1998

Обука за едукатор на УНИЦЕФ, СЗО, Канцеларија на Р. Македонија

1997

Шеф на кабинет за електро и ехокардиографија на Институтот за белодробнизаболувања кај децата-Скопје

1985

Вработена во Институт за белодробни заболувања кај децата-Скопје

 

 

 

  • Европско респираторно здружение
  • Респираторно здружение на Македонија
  • Здружение на педијатри на Македонија
  • Лекарска комора на Македонија
  • Македонско лекарско друштво

Српски
Англиски