Гинекологија и акушерство - Zan Mitrev Clinic

Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Гинекологија и акушерство

Одделот за Гинекологија и акушерство е составен од искусен кадар со долгогодишно искуство и врвна технологија во третамнот на сите рутински процедури и сложени гинеколошки проблеми почнувајќи од репродуктивните нарушувања до постменопаузалниот период на жената.

Gynecology and obstetric

Гинеколошки услуги

 • Годишни гинеколошки прегледи (ПАП тест, контролен гинеколошки преглед)
 • Колпоскопија, ХПВ тестирање
 • Ултрасонографија, 3- 4Д, Доплер
 • Совети за контрацепција
 • Хормонска заместителна  терапија
 • Дијагностички процедури и/или третман на абнормални резултати од ПАП тест, сексуално преносливи болести, бенигни и малигни заболувања на гениталниот тракт
 • Биоптични процедури
 • Дијагностичка и интервентна хистероскопија
 • Третман на сите гинеколошки заболувања
 • Субспецијалистички третман на урогинеколошки пореметувања

Акушерски услуги

 • Советување пред концепција, како и генетски иследувања на пациентки  со медицински проблеми кои може да влијаат на бременоста и плодот
 • Пренатална грижа
 • Дијагностицирање и следење на комплексни акушерски состојб
 • Третман на бременоста комплицирана со кардио-пулмолошки состојби,  дијабет, гасторинтестинални проблеми
 • Ултрасонографски прегледи кој вклучуваат 3Д и 4Д
 • Дијагностицирање во прв и втор триместар на фетус со хромозомопатија
 • Дијагностицирање на фетални и плацентарни аномалии
 • Следење на повеќеплодна бременост
 • Следење на бременост кај повозрасни жени (над 35 години)

 Урогинеколошки центар

 • Уринарна инконтиненција (неволно испуштање на мокрачата)
 • Фекална инконтиненција (неволно испуштање на гасови/столица)
 • Пролапс на генитални органи (спад од нормална позиција)
 • Интерстицијален цистит (инфламација на ѕид на бешика)
 • Сексуална дисфункција како резултат на инконтиненција или пролапс
 • Инфекции на уринарен тракт
 • Реконструкција на генитални органи
 • Ургентна инконтиненција
 • Sling процедури за инконтиненција (TVT; TVT-O)
 • Уро-генитални фистули
 • Фекална инконтиненција

Гинеколошка хирургија

 • Операции на матка: отстранување на израстоци, хистеректомија по адбдоминален или вагинален пат, како и лапароскопска хистеректомија
 • Операции на грлото на матката: биопсија со конизација/ЛЕЕП, конизација и пластика на грлото на матката
 • Реконструктивни операции на вулва и вагина
 • Операции на полицистични јајници, пелвични израстоци и офоректомија
 • Операции на јајцеводи: лигација, салпигектомија, салпингостомија
 • Операции за подобрување на статиката за гениталните органи: урогинеколошки процедури за пролапс на гениталии, зафати за уринарна инконтиненција
 • Операции за сите видиви канцер на генитални органи
 • Лапароскопија
 • Хистероскопија: отстранување на полипи на матката и фиброиди