Gjërat që nuk i dinit për përtëritjen vaginale

Doza e shëndetit ditor

Qershor 06,2024

Përtëritje, rini e përhershme, si të qëndroni të rinj dhe të dëshirueshëm? janë tema të vjetra sa vetë njerëzimi. Vitet e fundit, tendenca për rejuvenim, pra përtëritje e zonës gjenitale, ka qenë veçanërisht aktuale tek femrat. Kjo procedurë kryhet për të shtrënguar muskujt dhe strukturat e brendshme dhe të jashtme të vaginës, duke përmirësuar kështu tonin, forcën dhe kontrollin e muskujve vaginalë. Përtëritja vaginale trajton gjithashtu relaksimin vaginal, një gjendje e zakonshme e lidhur me lindjen dhe plakjen.
Përtëritja vaginale është një procedurë që zgjidh jo vetëm problemet estetike por edhe funksionale me të cilat përballen femrat.

Kur flasim për përtëritje vaginale, duhet të themi se nuk bëhet fjalë vetëm për një jetë seksuale më të mirë pas ndërhyrjes. Gratë zgjedhin t’i nënshtrohen përtëritjes vaginale për një sërë arsyesh të tjera, shumë prej të cilave nuk kanë të bëjnë fare me seksin. Këto janë përgjithësisht probleme që lindin nga shqetësimet që lidhen me strukturën vaginale, struktura e së cilës ka ndryshuar me kalimin e viteve ose për ndonjë arsye tjeter siç është lindja e fëmijës. Këtu do të përmendnim problemet funksionale, si mbajtja e urinës (rrjedhja e urinës kur kolliteni, qeshni), indet me mbresë/shenjë të dukshme të epiziotomisë, dhimbje gjatë marrëdhënieve seksuale, thatësi vaginale, probleme gjatë lëvizjeve, sporteve apo aktiviteteve të tjera.

Përveç zgjidhjes së problemeve të përmendura, vjen edhe përmirësimi i jetës seksuale si pasojë e shtrëngimit të kanalit vaginal. Veçanërisht, rritet fërkimi gjatë aktit seksual dhe shkakton stimulim dhe kënaqësi më të madhe gjatë marrëdhënies seksuale.
Ekzistojnë studime që në fakt tregojnë se 83% deri në 90% e pacientëve me përtëritje vaginale përjetojnë një përmirësim në jetën e tyre seksuale pas ndërhyrjes.

Gjithashtu, përveç faktit që struktura vaginale përmirëson jetën seksuale të pacientëve, përmirësimi i pamjes estetike përmirëson vetëbesimin e tyre duke rezultuar në një rritje të libidos. Gjithashtu, përveç faktit që struktura vaginale përmirëson jetën seksuale të pacientëve, përmirësimi i pamjes estetike përmirëson vetëbesimin e tyre duke rezultuar në një rritje të libidit.

Çfarë do të thotë kjo për gratë?

Ato mund të rifitojnë kënaqësinë e tyre, ndjenjën e sigurisë dhe vetëbesimit!
Sigurisht, është thelbësore të zgjidhni mjekun specialist për këtë problem. Ndërhyrja për përtëritjen e vaginës është e shkurtër dhe zgjat më pak se 1 orë. Realizohet në mënyrë ideale nga mjeku gjinekolog-kirurg, i specializuar në fushën e kirurgjisë estetike vaginale, i cili siguron rezultate optimale si nga ana estetike ashtu edhe funksionale.

Kjo ndërhyrje është një investim afatgjatë. Edhe pse është normale që të gjitha pjesët e trupit të bien/relaksohen pak me kalimin e moshës, zona vaginale nuk duhet të arrijë kurrë në shkallën e relaksimit që ekzistonte përpara ndërhyrjes.

Pacientët që planifikojnë t’i nënshtrohen përtëritjes vaginale do të marrin një plan trajtimi që është plotësisht i personalizuar sipas çdo nevoje të tyre. Ata do të mund të marrin një vlerësim më të saktë gjatë konsultimit fillestar, pra gjatë ekzaminimit të plotë gjinekologjik. Duke vepruar kështu, mjeku-gjinekolog do të zbulojë shkallën e problemeve dhe do të flasë më shumë me pacientin për të mësuar për dëshirat e tyre. Pasi të merret parasysh e gjithë kjo, bëhet realizimi i përtëritjes vaginale, domethënë realizimi i dëshirës së pacientit.

Nëse jeni të interesuar për këtë procedurë, telefononi qendrën tonë të kontaktit në 02/3091-4894 dhe rezervoni konsultën tuaj me Dr. Violeta Nikolov, gjinekolog-obstetër me përvojë në kryerjen e përtëritjes vaginale.