Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Mjekësia e transfuzionit

Mjekësia e transfuzionit (transfuziologjia) është degë mjekësie që sillet në transfuzionin e gjakut dhe komponentëve të gjakut dhe hemovigjilenca. Veprimtarinë e kryejnë laborantë transfuzionistë nën mbikëqyrjen e mjekut specialist transfuziolog.

Hemovigjilenca i mbulon të gjitha aktivitetet në zinxhirin e mjekësisë transfuzive nga dhuruesi i gjakut deri tek pranuesi. Këto procedura mundësojnë identifikim dhe parandalim të shfaqjes ose përsëritjes së efekteve të padëshiruara të asocuara me transfuzionin e komponentëve të gjakut me qëllim që të sigurohet siguria dhe efikasiteti gjatë transfuzionit të gjakut (SZO). Në atë drejtim përdorimi racional i komponentëve të gjakut (transfuzioni në kohë vetëm atje ku është me të vërtetë i nevojshëm), për arsye se gjaku është resurs i kufizuar me prejardhje njerëzore por edhe transplant i indit të huaj përdorimi i së cilit është i lidhur me një sërë efektesh të padëshiruara tek pranuesi.