Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

30.03.2010

08.09.2009 – Годишен состанок на Европското здружение на Кардиолошки Радиолози

Од 8-10ти Октомври 2009 во Лајпциг, Германија се одржа Годишен состанок на Европското здружение на Кардиолошки Радиолози на кој зема учество Др. Лидија Вељановска.На состанокот беа презентирани сите новитети од оваа област со бројни презентации на комплетно обработени случаи, со видеоконференциско следење на изведување на самите прегледи како , обработка на добиените податоци како и тест презентации со квизовиСе нудеше можност за запознавање со бројни предавачи и колеги , одлична прилика за размена на искуства како и аплицирање на бројни следни семинари, медицински состаноци како, бројни тренинзи од радиолошката област во различни европски центри.Имаше и презентации на најнови видови КТ скенери и нивните можности за повалитетни прегледи.Посета на неколку центри за радиодијагностика и организирани работилници со учество во обработката на пациентот.