Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

07.08.2013

15 – ти Европски Конгрес за Екстракорпорална Циркулација и Технологија

15 – ти Европски Конгрес за Екстракорпорална Циркулација и Технологија

Во периодот од 12 – 15.06.2013 година, се одржа 15-от Европски Конгрес за Екстракорпорална Циркулација и Технологија во Толедо, Шпанија, на кој беа присутни елитни имиња од областа на кардиоперфузијата, анестезијата и кардиохирургијата.

СБХ “Филип Втори” за прв пат беше застапена со орална презентација на тема “Операција на акутна аортна дисекција тип А со умерена хипотермија и антеградна церебрална перфузија преку десна субклавикуларна артерија”. Носител на темата беше кардиоперфузионистот Александра Темелковска.