Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

05.11.2013

23ТИ СВЕТСКИ КОНГРЕС НА СВЕТСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА КАРДИО-ТОРАКАЛНИ ХИРУРЗИ

23ТИ СВЕТСКИ КОНГРЕС НА СВЕТСКОТО ЗДРУЖЕНИЕ ЗА КАРДИО-ТОРАКАЛНИ ХИРУРЗИ

Во период од 12-15 Септември 2013 година, во Сплит, Р. Хрватска, се одржа 23от Светски Конгрес на Здружението за Кардио-Торакални Хирурзи.На овој конгрес од Филип Втори присуствуваа Академик др. Жан Митрев, др. Тања Анѓушева и др. Милка Клинчева. Филип Втори се престави со 7 усни презентации и тоа:

1. „SURGERY FOR MYCOTIC ANEURYSM“2. „RECONSTRUCTIVE SURGERY FOR AORTIC VALVE STENOSIS“3. „EMERGENCIES IN CARDIOVASCULAR SURGERY“4. „SURGERY FOR PATIENTS WITH DIFFUSE ATHEROSCLEROTIS DISEASE“5. „SURGERY FOR THORACOABDOMINAL AORTIC ANEURYSM“6. „INTRAOPERATIVE 3D TRANSOESOPHAGEAL VALVULAR EVALUATION“7. „HYBRID PROCEDURE FOR PATIENT WITH AORTOECTASIA AND AORTIC COARCTATION – CASE REPORT“

Покрај ова академик др Жан Митрев беше модераотр на два главни сесии .Уште еднаш искуството и достигнувањата од секојдневната работа беа презентирани на светската стручна сцена.