Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

29.11.2012

Акција на бесплатни консултативни прегледи за пациенти со дијабет

Акција на бесплатни консултативни прегледи за пац

На 14.11.2012 година во просториите на Поликлиника ФИЛИП ВТОРИ СТРУМИЦА се одржа акција на бесплатни консултативни прегледи за пациенти кои имаат дијабет 1 или дијабет 2. Акцијата на бесплатни консултативни прегледи се одржа по повод Светскиот ден на борбата против дијабетот или шеќерната болест и беше предводена од др.Јасмина Зафировска.За таа цел во Поликлиника ФИЛИП ВТОРИ СТРУМИЦА пациентите имаат можност да го направат испитувањето на гликоризираниот хемоглобин HbA1c кој претставува дијагностички тест кај пациентите со дијабет и кај пациентите кои што имаат висок ризик за добивање на дијабет.За подетални информации околу ова заболување можете да прочитате на следниот линк