Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

03.04.2014

Активно стареење

Активно стареење

Како дел од повеќето активности што ФИЛИП ВТОРИ ги реализира со Црвениот крст е и соработката со Дневниот центар за стари лица. Психолог од болницата на 11-ти февруари одржа интерактивна работилница на тема “Активно стареење” со 30-тина присутни, на возраст од 58 до 80 години.

Сл. 1

Беше огромно задоволство да се работи со ведри и расположени лица, кај кои иако хронолошки веќе можеме да кажеме дека влегуваат во третото доба од животот, сепак нивниот дух и ентузијазам, ниту од далеку не ја покажаа староста, туку напротив младата душа која мудрите велат дека никогаш не старее.

Се радуваме на понатамошна соработка со оваа популација, бидејќи за нас е патоказ и показ за успешно и активно стареење.