Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

07.08.2013

Basic Life Support – работилници за реанимација – пракса во секојдневието на Филип Втори каде секоја

Basic Life Support – работилници за реанимација – пракса во секојдневието на Филип Втори каде секоја секунда се брои

Филип Втори неуморно се залага за обезбедување на најдобриот квалитет на услуги кои ги пружа на оние кои своето здравје го доверуваат токму на нас. Од тие причини вработените секојдневно поминуваат најразновидни обуки. Работилниците за кардиопулмонална реанимација се нераздвоив дел од континуираната едукација во Филип Втори и се изведуваат два пати во текот на годината под водство на анестезиолог и медицинска сестра. Овие работилници се спроведуваат според препораките од Европскиот совет за ресусцитација за Advanced Life Support. Целта е секој вработен кој е вклучен во работа со пациенти да се стекне со неопходното знаење за Basic Life Support и Advanced Life Support, да знае навремено да препознае критичен болен и да ги превземе соодветните мерки, според европските препораки. На овој начин успеваме секундите да ги ставиме во полза на оној на кој му се најпотребни.