Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Последни новости од нашата клиника

Назад до Дневна доза здравје

14.07.2020

„Бакстер“ со овластување од FDA за користење на филтерот Oxiris за прочистување на крвта во третман на KОВИД-19


На 10 април 2020 год.  Управата за храна и лекови на САД (FDA) издаде итно овластување за употреба на системот за прочистување на крвта во лекување на пациенти со потврдена Коронавирус болест (СОВИД-19)   на возраст од 18 години или постари, примени во одделите  за интензивна нега (ICU) со потврдена или очекувана респираторна слабост.

Со овој тип на третман и    филтер  (кој  сега и ние го користиме кај пациентите со тешка Covid -19 инфекција), нашата болница има  одлични  искуства од 2008 година во лекувањето на пациенти со тешки вирусни и бактериски заболувања, но и кај пациенти со системски воспалителен одговор, состојба која е честа и сериозна компликација кај кардиохируршките пациенти.

Blood Purification Devices EUAs

Baxter Obtains U.S. FDA Emergency Use Authorization for Oxiris Blood Purification Filter for COVID-19 Treatment

Ohiris Info