Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

17.02.2012

Благодарница за Филип Втори од Црвен Крст на Македонија

Благодарница за Филип Втори од Црвен Крст на Македонија

„Филип Втори на секој можен начин се залага за надминување и полесно соочување со здравствените проблеми на граѓаните и овозможување на адекватна помош подеднакво за сите и без исклучоци. Ние продолжуваме и понатаму со работа во насока на подобрување на животот не само на нашите пациенти, туку воопшто се сите оние на кои помош им е потребна“, изјави Љубица Наумова.

(Скопје, 26.12.2011) – Специјалната болница Филип Втори доби благодарница од Црвениот крст на Македонија за остварена соработка и за обездената поддршка за имплементација на општествено корисни програми наменети за подобрување на квалитетен живот на населението во заедницита за 2011 година. Благодарницата во име на ПЗУ Филип Втори ја прими Љубица Наумова, психолог во Филип Втори.„Филип Втори на секој можен начин се залага за надминување и полесно соочување со здравствените проблеми на граѓаните и овозможување на адекватна помош подеднакво за сите и без исклучоци. Ние продолжуваме и понатаму со работа во насока на подобрување на животот не само на нашите пациенти, туку воопшто се сите оние на кои помош им е потребна“, изјави Љубица Наумова.Проекти на кои што работеле заедно се, карванот „Од срце за срце“ спореведен низ повеќе градови на Македонија, каде се одржаа предавањата на тема „Превенција од кардиоваскуларни заболувања како последица од високите температури“, реализирани од Д-р Жан Митрев и неговиот стручен тим. Во месец февруари заеднично учество на “Недела против срцево садови заболувања” со едукативни презентации и работилници од страна на стручниот тим на Филип Втори, наменети за волонтерите и ативистите на Црвениот крст на град Скопје. Во декември заеднички ја обележаа “Неделата на грижа за стари лица” со едукативни раотилници од страна на лекарите. Проектот “Моето срце во сите бои” беше финализиран со реализацијата на летниот камп под мотото: “Камп на заеднички насмевки и желби” во периодот од 20 до 25 јуни 2011 година, во одморалиштето “Солферино” на Црвениот крст. Значајноста на овој проект е од непроценлива вредност затоа што отвори можности за промоција и детабуизирање на проблематика за вредените срцеви маани кај деца, тема за која кај нас скоро и да не се говори јавно. Филип Втори и следната година ќе продолжи со иста посветеност и засилена желба да ја дава својата безрезервна поддршка и помош на граѓаните на Македонија.