Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

21.08.2012

БЛАГОДАРНОСТ ДО ПЕРСОНАЛОТ НА СПЕЦИЈАЛНАТА БОЛНИЦА „ФИЛИП ВТОРИ“

Благодарност до персоналот на Специјална Болница „Филип Втори“

Соработката помеѓу специјалната болница „Филип Втори“ и средното медицинско училиште „Димитар Влахов“ од Струмица продолжи и оваа година. Во периодот од 18.06.2012 до 22.07.2012, седум ученици ја поминаа својата летна пракса во нашата болница, со цел директно запознавање со работата и добивање на вистинска слика за професијата. Учениците се запознаа со основните обврски на средниот медицински персонал на сите оддели во болницата (дијагностички центар, интензивна нега, оперативен блок и одделение за кардиологија) каде активно беа вклучени во секојдневната работа.

БЛАГОДАРНОСТ ДО ПЕРСОНАЛОТ НА СПЕЦИЈАЛНАТА БОЛНИЦА „ФИЛИП ВТОРИ“ СКОПЈЕ

По иницијатива на Проф. Емилија Котеска, за што бескрајно и благодариме, започнавме заедничката соработка меѓу нашето училиште и Специјалната болница „Филип Втори“, а како резултат на оваа соработка, дел од феријалната пракса ја извршивме во Вашата здравствена установа. Во чест на ова сакаме да искажеме огромна благодарност до сите Вас.Со голема желба и многу љубов кон нашата идна професија застанавме пред Вашите врати, желни за знаење и надополнување од онаа што го стекнавме од нашите сакани професорки Емилија Котеска и Елена Штрклева. Вие не само што ги отворивте вратите на Вашата клиника, туку ги отворивте и Вашите срца, полни со љубов, трпение и разбирање кон нашата младешка нетрпеливост и понекогаш избрзливост.

Застанавте мирно и сигурно да ни објасните и да не подучите, но и помалку да не проверите од онаа што веќе сме го стекнале порано или со Вас го научивме.Вашите големи срца и храбри, но и сигурни раце што спасиле многу животи, нам ни дадоа самодоверба и сигурност да продолжиме по патот по кој Вие цврсто чекорите. Ви благодариме за трпеливоста и љубовта која ни ја даривте за овие седум дена.

Од групата ученици од средното медицинско училиште „Димитар Влахов“, кои беа на пракса во Специјалната болница ,,Филип Втори‘‘,

Ви благодариме