Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

15.01.2015

БЛАГОДАРНОСТ ОД СРЦЕ

БЛАГОДАРНОСТ ОД СРЦЕ

Пациентот Рамиз Хуна, беше примен во Специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” на 10.10.2014 година во тешка општа состојба, со болки во грбот и стомакот. По спроведениот дијагностички преглед беше утврдена руптурирана инфраренална аневрезма, по што беше направена итна операција, замена на инфраренална абдоминална аневризма со Albograft Y протеза 20/10.

Постоперативниот тек на пациентот беше добар и по единаесет дневна хоспитализација, пациентот беше отпуштен дома во одлична здравствена состојба.

Задоволството на семејството за навремената дијагностика и направената успешна, итна операција беше неизмерно, поради што во знак на благодарност семејството и́ додели донација на болницата (две транспортни колички).