Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

02.11.2015

Болницата „Филип Втори“ дел од годишниот состанок на кардиоторакални хирурзи

Болницата „Филип Втори“ дел од годишниот состанок на кардиоторакални хирурзи

Во периодот од 03 – 07.10.2015 година во Амстердам се одржа 29-от годишен состанок организиран од Европското здружение на кардиоторакални хирурзи. Како претставници од Специјалната болница за хируршки болести „Филип Втори“ беа присутни д-р Никола Христов кардиоваскуларен хирург и Александра Темелковска кардиоперфузионист . Ова е еден од најголемите европски состаноци на кој присуствуваат повеќе од 5000 учесници од целата планета.Во склоп на истотиот се одржа и 15-от годишен состанок на европското здружение на кардиоперфузионисти, при што Александра Темелковска имаше power point постер презентација на тема AORTIC VALVE SURGERY USING ONLY BLOOD FOR CARDIOPEROTECTION. Темата заради специфичноста и уникатноста во работењето поткрена позитивна дискусија меѓу присутните.