Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

29.09.2015

Болницата „Филип Втори“ учесник на уште еден интернационалн настан

Болницата „Филип Втори“ учесник на уште еден интернационалн настан

Здружение на физиотерапевти на Србија а 29.08.2015. организираше исклучителен меѓународен настан – предавање за нова метода на Kinesio taping (EDF metod) со учество на д- р Кенсо Касе (Јапонија) творецот на методата. На настанот учествуваа и седум интернационални кинесио тејпинг инструктори од Србија, Италија, Израел, Хрватска , Грција и Бугарија. Од старна на тимот на Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“ кој беше дел на ова интернационално случување , д-р Касе имаше можност да слушне за работењето на болницата. По разговорот со него тој изрази желба да биде наш гостин во септември 2016.