Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

01.04.2016

Д-р Тања Анѓушева медицинскиот директор на „Филип Втори“ добитник на признанието „Жена менаџер за континуирано успешно работење“

„Жената која што има сила на змеј, а душа на уметник“ со овие зборови  Д-р Тања Анѓушева субспецијалист кардиолог, раководител на одделот за интензивна нега и медицински директор на нашата болница беше поканета на сцена да и ја врачат Јубилејна статуетка за континуирано менаџирање, која во чест на 20 годишнината од своето постоење и ја додели агенцијата „Марили“.

Ова признание им беше доделено на 25 жени менаџери од Македонија и дијаспората како поддршка за нивниот постојан успех и докажаност во работата. Кога е во прашање д-р Анѓушева ние би го додале и следното. Неприкосновена во работата, професионалец за пример, лекар за поттик, која зад себе има илјадници спасени животи и непреспиени ноќи, давајќи се себе си не резервирано, таа е вистински пример како се почитува Хипократовата заклетва. Во нејзината богата биографија  има огромна акомулација на знаење, која многупати светот на медицината ја потврдил преку голем број на признанија за нејзините стручни трудови и достигнувања. Специјалната болница „Филип Втори“ има 220 вработени а клуч на секоја организација  без оглед на нејзината големина е тимската работа или почитување на мотото, „Индивидуален максимум за колективен успех“.

„Голема чест е да се биде дел од оваа манифестација, Афирмацијата како лекар е нешто што се гради преку долгогодишна и хумана работа, но афирмацијата како менаџер се добива преку успешноста на установата и реалната тимска работа. Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“  е современа болница, опремена со врвна медицинска технологија, високо едуциран персонал кој ги следи последните светски стандарди на медицината. Драго ми е што ја имам улогата на менаџер и што имам можноста да допринесам во организираноста на вака стручна и врвна установа. Но уште ми е по драго што постои една организација  „Марили“ која ја препознава успешната жена и која несебично се труди да ја претстави пред јавноста” – изјави д-р Анѓушева добивајќи ја наградата.

Ова е второ признание за д-р Анѓушева доделено од страна на г-ѓа Лидија Трипуноска и нејзината агенција, имено лани таа беше проглaсена за една од жените менаџери за тековната година.