Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

06.02.2015

Едукативен состанок на тема „Современ пристап во лекувањето на артрози“

Едукативен состанок на тема „Современ пристап во лекувањето на артрози“

На 12.12.2014 година во Пица Ресторан Корзо во Битола се одржа едукативен состанок на тема „Современ пристап во лекувањето на артрози“ во организација на Специјалната Болница по Хируршки Болести „Филип Втори“ – Скопје. Презентирани беа следните теми:1. „Артроза – поим, дијагноза и современ конзервативен третман“ др. Сузана Јанчевска, ПЗУ Поликлиника Филип Втори Струмица – Подружница Битола2. „Артроскопија во дијагностика и третман на оштетувања на зглобната `рскавица“ асс. др. Константин Митев, Специјална Болница по Хируршки Болести „Филип Втори“ Скопје3. „Остеотомии и ендопротетика – современ третман за живот без болка“ асс. др. Сашо Младеновски, Специјална Болница по Хируршки Болести „Филип Втори“ Скопје4. „Тумори и слични состојби во метафизарна регија на долги кости“ проф. др. Ѓорѓи Зафировски, ПЗУ Поликлиника Филип Втори Струмица5. „15 години Филип Втори“ асс. др. Милан Марковски, ПЗУ Поликлиника Филип Втори Струмица – Подружница Битола

На наше големо задоволство настанот имаше одлична посетеност од лекарите од регионот на Битола, Прилеп, Демир Хисар и Ресен.