Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

17.05.2010

Едукативни предавања и работилници за унапредување на научното ниво на лекарите

Во Медицинскиот Центар во Кавадарци на 06.03.2010и во Хотелот Епинал во Битола на 27.03.2010 повеќе од 300 лекари ги следеа предавањата на тема : Периферна васкуларна болест- превенција , дијагноза и третман.Предавањата ги организираа, Здружението на лекари по општа пракса на Р.Македонија во соработка со ПЗО “Филип Втори” .Под покровителство на СБХ Филип Втори Предавачи: Др.Митрев -Хирушки третман на васкуларни заболувањаПроф др.Зафировски –Трендови во ортопедската хирургија во Филип ВториДр. Мирчевски – Трендови во абдоменалната хирургија во Филип ВториДр.Божиновска -Современа 64 слојна дијагностика томографија на крвните садови Др.Анѓушева –Клиничка слика и дијагностика на васкуларни заболувањаСе планира да се организираат и едукативни работилници од областа на ургентни состојби и постапки при реанимација. Целта на оваа соработка е унапредување на стручното и научно ниво на лекарите во Македонија.