Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

09.07.2012

Европски конгрес за срцева слабост, Белград, 19-22 мај 2012 година

Европски конгрес за срцева слабост, Белград, 19-22 мај 2012 година

Од 19 до 22 мај 2012 година во Белград се одржа Европскиот конгрес за срцева слабост во организација на Европското здружение на кардиолози. Главна тема на овогодишниот конгрес беше презентирање на новите препораки за дијагноза и третман на акутна и хронична срцева слабост, каде постојат неколку промени во однос на претходните препораки од 2008 година. На конгресот учество земаа еминентни професори од Европа и Соединетите Американски држави (J.McMurray, P.Ponikowski, F. Rutten итн). Претставници на овој конгрес од Филип Втори беа шест лекари и тоа: д-р Борјанка Георгиева, д-р Милка Клинчева, д-р Димитар Нечев, д-р Јасмина Зафировска, д-р Сашко Николов и д-р Антон Кладорабски.