Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

24.05.2016

„Филип Втори“ учесник на II Конгрес на Здружението на Физиотерапевти на Федерација на Босна и Херцеговина

Во периодот од 12.05.2016 до 15.05.2016 во Сараево се одржа Вториот Конгрес на Здружението на Физиотерапевти на Федерација на Босна и Херцеговина . На конгресот присуствуваа околу 180 гости од Германија, Турција, Хрватска, САД, Србија, Македонија и Црна Гора.
Претставник од тимот на д-р Жан Митрев беше физиотерапевтот Никодин Велјановски со усна презентација на тема
” Ефикасноста од раната физиотерапија кај пациент после операција на срце и абдомен на одделот на интензивно лекување во “Филип Втори” – приказ на случај .
Присутните учесници после неговата презентација пројавија голем интерес за нашата институција, начинот и техниките кои што се применуваат во полето на физиотерапијата. Од нивна страна имаше многу позитивни коментари за специфичноста на работата која ја извршуваат нашите физиотерапевти како едни од малкуте на Балканот кои работат на одделот за интензивно лекување.
На конгресот беа претставени 33 труда преку усни презентации, 4 постер презентации како и 8 реализирани работилници.