Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

07.08.2013

Филип Втори влезе во Статистичкиот регистар на Европската асоцијација за кардио-торакална хирургија

Филип Втори влезе во Статистичкиот регистар на Европската асоцијација за кардио-торакална хирургија (EACTS)

Од оваа година СБХБ Филип Втори официјално влезе во Статистичкиот регистар на Европската асоцијација за кардио-торакална хирургија (The European Association for Cardio-Thoracic Surgery (EACTS) database). Целта на оваа интернационална датабаза е формирање на Европски регистер на податоци од областа на кардиохирургијата, проценка на степенот на развој на истата и компарација на добиените резултати по кардиохируршки центри и земјите на Европа. Ова претставува голема чест но и реална потврда за квалитетот на работата на кардиохируршкиот тим при СБХБ Филип Втори.