Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

02.07.2015

„Филип Втори“ заврши со прегледите на децата и тренерите од кампот „Кирил Лазаров 7“

„Филип Втори“ заврши со прегледите на децата и тренерите од кампот „Кирил Лазаров 7“

Болницата го изработи и менито по кое ќе се гови во кампот
Во Специјалната болница „Филип Втори“ денеска завршија прегледите на децата како и на врвните имиња во македонскиот ракомет, Бошковски , Брестовац, Марковски, Соколески и Петковски кој се дел од кампот „Кирил Лазаров 7“. Иницијативата за систематски прегледи кои вклучуваа ЕКГ, ЕХО, стрес тест и лабораторија беше на д-р Жан Митрев, како и транспортот на децата .

Во изминатиов месец со добра организација и покриеност на сите делови од Македонија прегледите освен во болницата во Скопје се правеа и во поликлиниките на „Филип Втори“ во Струмица и Битола. Од страна на одличниот лекарски тим констатирно е дека децата здравствено се подгтвени за престојниот камп и сите спортски задачи кои ќе им бидат дадени од Лазаров и негвиот тренерски тим.
Специјалната болница „Филип Втори“ го изготви и менито по кое ќе се подготвува храна за децата. Истото е направено според дневните потреби за внес на витамини, минерали, протеини и се она што е неопходно за здрави деца кои се физички активни.

Лекарскиот тим кој ќе замине во Охрид е составен од медицински лица од “Филип Втори“ од Скопје и поликлиниката „Филип Втори“ од Битола. Предавањата ќе се одвиваат во вторник, четврток и сабота од страна на нашите психолози, а ќе бидат на едукативни теми прилагодени за возраста на децата . Со сите свои капацитети Специјалната болница „Филип Втори “ ќе ја оправда довербата да бидеме медицински партнер на кампот на најдбриот десен бек и стрелец на планетава Кирил Лазаров.