Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

27.06.2011

ФОРМИРАНО Е ЗДРУЖЕНИЕ ЗА КАРДИОВАСКУЛАРНА ХИРУРГИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА


Академик д-р Жан Митрев е претседател на првоформираното ЗДРУЖЕНИЕ ЗА КАРДИОВАСКУЛАРНА ХИРУРГИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА- Скопје .,,Целите и задачите на Здружението, вели д-р Митрев воглавно се заштитата и унапредувањето на здравјето на населението и превенција на ризикот од кардиоваскуларните заболувања и унапредување на медицинксата пракса воопшто. Активни членови можат да бидат сите лекари кои работат на Кардиохирургија, Кардиологија, Тораковаскуларна хирургија, специјалисти и субспецијалисти. Додека Почесни членови ќе бидат оние кои се од базично значење за функцијата на ова здружение”.

Здружението за кардиоваскуларна хирургија на Р.Македонија, организира меѓународен собир кој ќе се оддржи на 25 Јуни , 2011 во Хотелот Александар Палас, а предавачи ќе бидат еминентни кардиохирурзи од цела Европа.