Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

25.02.2013

Иновациите од Филип Втори на страниците на Daily News

Иновациите од Филип Втори на страниците на Daily News од Евроското Здружение за Кардиоторакална Хирургија (European Association of Cardio -Thoracic Surgery)

Втора номинација за награда на академик др. Жан Митрев на техно колеџот организиран од страна на Европското Здружение за кардиоторакална хирургија. Иновацијата со наслов Suction – assisted bioglue application foe reinforcement of suture line – new haemostatic technique in aortic surgery е презентирана во дневниот весник (Daily News)на здружението, за време на овогодишниот, дваесетишести собир на EACTS, кој се одржа во Барцелона од 27-31 Октомври 2012 година. На состанокот како и секоја година учествуваат сите еминентни професори од областа на кардиоваскуларната хирургија и вообичаено се презентираат најновите достигнувања во оваа област. Техно колеџот е основан од страна на самото здружение со идеја да ги препознава и светски презентира практичните и корисни иновации, а воедно да направи заслужена афирмација на самите иноватори и потстрек за развој и настанување на нови кардиохируршки техники.

Овогодишната номинација на академик др. Жан Митрев е само потврда за неговото долгогодишното работење како кардиоваскуларен хирург и е реален доказ за неговата стручност и елквентност, а воедно е и значајна афирмација на болницата како референтен центар за кардиоваскуларна хирургија.