Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

11.11.2016

Искуствата од тимот на д-р Жан Митрев презентирани пред радиолозите од балканот

Во рамките на 14-от Балкански конгрес на Радилогија, што се одржа од 13-15 октомври, 2016 г. Во Солун, свое излагање имаше и доктор Лидија Вељановска-Кириџиевска, радиолог во тимот на д-р Жан Митрев.  Како претставник од Р.Македонија, а по покана на Балканското Здружение на Радиолози, д-р Вељановска-Кириџиевска, имаше презентација како Е постер, на тема: Нашите искуства во неинвазивна евалуација на вродени аномалии на коронарните крвни садови со КТ ангиографија. Конгресот преставуваше можност за бројните учесници од Балканот да се запознаат со новините во радиологијата преку презентации, а за време на пленарните сесии и работилници  да разменат искуства со врвни експерти од различни области од радиологијата.