Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

26.06.2018

“Journal of Medical Case Reports”: Напредна медицинска нега во ортопедската хирургија на Zan Mitrev Clinic

Уникатен и успешен мултидисциплинарен хируршки третман на пациент со акутна траума, кој претрпе неколку скршени ребра како резултат на сообраќајна несреќа, беше објавен во најновото издание на меѓународното „Списание за известувања од Медицински случаи“ (Journal of Medical Case Reports”).

Статијата го истакнува иновативниот пристап кон ортопедијата и ургентната медицина во клиниката „Жан Митрев“. Сообраќајните повреди на градите, т.н. „тапи торакално трауматски повреди“ обично се третираат конзервативно во Македонија и резултираат со несреќна, непотребна и продолжена болесност кај пациентите (Б. Никс и М. Спасов, 2016).

Меѓутоа, д-р Константин Митев користеше специјални „реконструкциски плочки“ за стабилизирање и поправка на скршените ребра. Пациентот целосно се опорави без никакви компликации од операцијата.

Целосната статија може да се види на следниот линкот:

https://rdcu.be/Ps2H

Овој извештај за случајот служи како уште еден ред на доказите за квалитетот на тимот на медицинските специјалисти, особено на ортопедските хирурзи, на клиниката „Жан Митрев“.