Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

25.05.2021

Клиничката болница Жан Митрев и оваа година се приклучи кон Eвропската кампања за рано откривање на ракот на кожа

Месец мај е месецот во кој низ целиот свет се организираат активности поврзани со превенција и рана дијагностика на меланомот т.е ракот на кожа. Оваа година Европската кампања за рано откривање на ракот на кожа се одвива под мотото ,,Вашето минато ја одредува вашата иднина,,.  Секој човек може да биде засегнат од ова заболување, но добрата вест е дека доколку се открие навреме истиот е комплетно излечлив.

Со цел поддршка и подигање на свеста токму за раното детекирање на меланом, Жан Митрев Клиника заедно со својот оддел за дерматологија ќе земе активно учество во оваа кампања обезбедувајќи 50 бесплатни дермоскопски прегледи на бемки. Оваа еднодневна активност ќе се спроведе на ден 27.05. 2021 година во периодот од 9 до 17 часот во просториите на болницата. Прегледите ќе ги изведуваат д-р Александра Лазаревска и д-р Анџелка Илиева. Ги повикуваме сите заинтересирани да го закажат својот термин на 02/3091-484.

Ве очекуваме