Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

27.06.2016

Кога човек се бори за живот го бара најдоброто, јас одамна го најдов тоа овде во овој тим

Славчо Јакимоски 48 годинишен прилепчанец имал многу проблеми но и добиени битки со своето здравје. Роден со сериозен проблем кој се провлекувал во текот на целиот живот, но вербата и вољата прават чуда. „ Здравјето е единственото нешто кое што човек треба да го чува, тоа го води низ животот. Ако мене ме прашувате најпрофесионално за здравјето може да се погрижат во „ Филип Втори“ , бидејќи темелно ги земаат работите во раце.Тоа го прават преку научни испитувања, максимална обработката на анализите, така што вистинскиот резултат е неизбежен. Тоа е она што е најважно за пациентот, спас за случаите како мене. Овде ми го најдоа лекот , досега во „Филиоп Втори’ ми имаат направено 5 операции. Првите се кардиолошки имав проблеми со валвулите, и ете после толку години јас сум жив. Болката ми е од дамнина , уште како дете имам постојана остеопороза тоа ми е најголемиот проблем . Кардиолошките операции ми се правени пред 12 години , се чуствувам супер, но мојот организам со болеста што ја имам ги напаѓа валвулите. Со тимот на д-р Митрев заедно се бориме против неа и еве гледате добро е“.

Неправилно направената операција на десната нога на Славчо во далечната 1986 е причина што тој повторно е хоспитализиран во „Филип Втори“ . „ Коските на десната нога ми беа лошо сраснати од операцијата како дете во 1986, ногата ми е оперирана, но неуспешно. Како резултат на тоа почна да ми се намалува, и доведен бев до ситуација да не можам да одам, знаете тоа е состојба во која имам нога а неможам да одам , толку години се движев со патерици. Дојдов овде кај најдобрите за да се интервенира и двете нозе да ми се изедначат во должина за да можам да се движам самостојно. И после толку години мојот проблем конечно се реши. Во спротивно не знам како понатаму ќе функционирав. До сега не се осмелив данаправам реоперација после толку години бидејќи моите дома се плашеа да не се искомплицира нешто дополнително. Но пред 2 недели се лизнав и паднав по скали, ногата ми се скрши сакале или не мораше да се среди и ете благодарение на овие доктори сега се е во ред. Д-р Младеновски ме оперираше , но ниту еден доктор не може операцијата да ја изврши сам поединечно, ова е тимска работа во која поединецот сам е немоќен, и токму заради тоа оваа болница е совршено функционална организација. Им благодарам на сите, а мојот оптимизам и покрај лошото здравје никогаш нема да ме напушти.”