Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

27.10.2014

Kонгрес за медицински лаборанти

Kонгрес за медицински лаборанти

Од 02 – 05.10.2014 година, во Охрид, се одржа меѓународен конгрес на медицински лаборанти и санитарни техничари.

Биохемиската лабораторија на специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” учествуваше со постер презентација на тема ”Тропонинот како златен стандард во дијагностиката на акутен миокарден инфаркт”, која ја претстави лаб. техн. Билјана Максимовска. Особена чест ни е што нашиот постер беше награден со златна плакета за најдобра постер презентација.Овие средби беа одлична можност за размена на искуствата од областа на лабораториската пракса со колегите од земјата и регионот.