Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

03.12.2014

Крводарителска акција

Крводарителска акција

На ден 12.11.2014 година, во просториите на библиотеката Гоце Делчев во Велес, се одржа крводарителска акција. Организатор на оваа акција беше Мото Клубот од Велес.На крводарителската акција беа собрани 86 единици крв, број однапред одреден и ограничен од Заводот за Трансфузија. На оваа акција беше поставен штанд на Специјалната Болница по хируршки болести “Филип Втори”. Присутни беа 4 вработени медицински сестри кои ги запознаа посетителите и крводарителите со работата во болницата. За време на крводарителската акција беше поделен рекламен материјал од сите дејности и услуги кои се извршуваат во Специјалната Болница по хируршки болести “Филип Втори”.