Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

21.01.2015

Курс АО Траума- Загреб, Р. Хрватска

Курс АО Траума- Загреб, Р. Хрватска

Во периодот од 06 – 08.11.2014 година се одржа Курс AO Траума – Principles in Operative Fracture Treatment for ORP во Загреб, Р. Хрватска. Учество земаа повеќе земји меѓу кои и Хрватска, Романија, Бугарија и Р. Македонија.

Претставници од Специјалната болница по хируршки болести “Филип Втори” кои имаа активно учество беа инструментарките Блажевска Снежана и Исакоска Александра. Беа опфатени теми за фрактури и нивниот третман, надворешни фиксатори, како и “Principles of Intramedullarni nailing”, “Principles of Internal fixator using the Locking compresion plate (LCP)”.