Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

10.09.2014

Курс за радиолошки имиџинг методи- Палермо, Италија

Курс за радиолошки имиџинг методи- Палермо, Италија

Во периодот од 05-ти до 06-ти јуни 2014 година во Палермо, Италија, се одржа курс за радиолошки имиџинг методи, прегледи на кардиоторакалната регија со компјутеризирана томографија и магнетна резонанца, во организација на Европската школа за радиолози.

Голема посетеност на курсот, со предавачи, експерти од областа на радиологијата од различни европски земји. Одлична комбинација на предавања и интерактивни работилници во мали групи на учесници. Беа презентирани измени во препораките и протоколите на прегледитe, базирано на богати претходни искуства на врвни радиодијагностички центри од различни земји од Европа.Др. Лидија Вељановска Кириџиевска активно учествуваше на курсот како претставник од одделот за радиодијагностика од специјалната болница за хируршки болести “Филип Втори“.