Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

01.07.2015

Лазаров во посета на Специјалната Болница „Филип Втори“

Средба на д-р Митрев и Лазаров пред почетокот на летниот камп

Неколку дена пред почетокот на летниот камп „Кирил Лазаров 7“ , најдобриот десен бек на Светот ја посети Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“. Средбата помеѓу Лазаров и д-р Митрев беше непосредна со акцент на здравјето и последните подготовки кои болницата ги завршува како обврски од потпишаниот договор. Имено како медицински партнер на болницата планираните активности се одвиваат тековно , остана уште една група од десетина учесници која ќе биде прегледана денеска во поликлиниката „Филип Втори“ во Струмица. Од досегашните прегледи на 120 деца констатирана е добра здравтвена состојба . Лазаров меѓу другото беше информиран за проблем со срцето кај едно од децата што воедно беше и појдовна точка при идејата на д-р Митрев да се направи контрола со сите потребни испитувања, со детекција на болести доколку ги има.Лазаров се интересираше и за тимот кој ќе ги опслужува со здравствен мониторинг 24 часа децата во седумдневниот камп. Специјалната болница ќе биде задолжена и за менито по кое ќе се хранат децата во кампот. При посетата д-р Митрев на Лазаров му ги честиташе сите освоени титули за изминатава сезона како и пласманота на нашата репрезентација на ЕП во Поллска.