Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

04.06.2012

Лиценцирани перфузионисти за првпат во Македонија

Лиценцирани перфузионисти за првпат во Македонија

Перфузистите на ПЗУ Специјалната болница по хируршки болести Филип Втори за првпат во Македонија, се дел од ” Хрватско Здружение за Екстракорпорална технологија”

На ден 02.03.2012 перфузионистите Игор Кајевски, Александра Темелковска и Влатко Пачемски станаа активни членство на “Хрватското Здружение за Екстракорпорална Технологија”, кое е член на “ Европскиот Борд на кардиоваскуларна перфузија”.