Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

04.12.2016

Мастер шеф Василис од Грција приготви коктел од канапеи со тимот од кујната на Медпулс

Mастер шеф (master chef) Василис Моуратис, главниот готвач од хотелот “Dunai Ressort“ од Халкидики, Грција и неговиот асистент Софоклис приготвуваа коктел (finger food) заедно со тимот од ресторанот “Медпулс“ во болницата “Филип Втори“.

Коктел од различни канапеи беше резултатот од денешното дружење на мастер шеф Василис и готвачот Александар Божиновски кои со своите  тимови ја приготвуваа храната во кујната во ресторанот на болницата.  д-р Жан Митрев заедно со тимот од болницата ги вкусија специјалитетите од вештите раце на кулинарите.

Василис го истакна  задоволството од прогресот на тимот готвачи во кујната, особено за храната која се подготвува за болните и вработените. “На секоја нова средба тие се подобри”,  додаде тој. На Василис омилена кујна му е француската, а омилено јадење – црн дроб од гуска.