Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

12.03.2015

Медицински тим од „Филип Втори“дел од едукативен собир во Виена

Професионалната надградба на поединецот е придонес за колективот

Медицината е жива наука која постојано носи нови откритија, сознанија, кои овозможуваат на различни начини да се дојде до посигурен , понекогаш и побрз исход во лекувањето на болестите. Во функција на ова медицинскиот тим на нашата болница континуирано и активно учествува во едукативни предавања, симпозиуми, интерактивни работилнци на европско и светско ниво. Со тоа правиме голем исчекор во профсионална надградба на поединецот но и во севкупните резултати од работењето на Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори“.

Во периодот од 23-26.02.2015 година во организација на компанијата Lohmann & Rauscher, во Виена беше одржан едукативен собир на кој присуствуваа и претставници од “Филип Втори”. Проф д-р Ебарлајн одржа предавање на тема “Модерен третман на рани “. Преку него тој презентираше повеќе студии кои биле направени со користење на различни производи алгинати, пени, хидроколоиди како и резултати од производите кои се користат во третманот на раните. Се одржа и работилница во која практично беа презентирани производите од програмата на Lohmann & Rauscher. Проф д-р Парч беше предавач на тема ”Компресивна терапија” во лекувањето на пациенти со успорена лимфна дренажа на нозете, при што го потенцираше нејзиното значење , начин и техниката на поставување. Беа реализирани и работилници за стерилност во оперативниот блок, како и за примена на ортози и останати помагала кај пациенти со ортопедски заболувања. Нашиот тим активно учествувше во секоја од нив.