Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

19.06.2016

Медицинскиот тим 24 часа буден за децата од кампот на капитенот Лазаров

Втора година по ред тимот на д-р Жан Митрев се грижи за добрата здравствена состојба на децата кои се дел од кампот на најдобриот македонски ракометар на сите времиња Кирил Лазаров. На овој камп кој година ва се одржува во две смени му претходеа медицински контроли на кои беа прегледани 250 деца во болницата во Скопје и поликлиниките на „Филип Втори“ во Струмица и Битола. Првата смена започна од 17 јуни , а во неа како медицински тим присутни се д- р Гоце Тошески, физеотерапевт Анета Манасиева и медицинска сестра Јасмина Хаџи-Поповска . Тие со 24 часовен здравствен мониторинг го покриваат кампот и 120 деца колку што ги има во оваа смена. Во периодот кој помина нема некој посериозни повреди на децата, освен лесни истегнувања и мускулни грчеви. Максимално опремени според потребите за овој вид на медицинска логистика, тимот е подготвен да одговори на сите несакани повреди кои би можеле да мастанат кај децата за време на тренинзите, како и за нарушувања на здравствената состојба кои не се поврзани со физичката активност на децата.