Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

24.03.2010

Министерката за Одбрана на Р.Словенија во посета на ,,Филип Втори”

На 03.06.2009 Министерката за Одбрана на Р.Словенија, д-р.Љубица Јелушиќ ја посети Болницата, Филип Втори”. Министерката изрази голема благодарност до Академик Др.Жан Митрев и целиот тим на Болницата, заради исклучителниот третман на Марко Кац, Словенечки војник на КФОР на Косово.

Марко Кац беше донесен на 1 мај минатата година во критична здравствена состојба од Косово и хоспитализиран во ,,Филип Втори”. По долготрајниот третман на одделението на интензивна нега во Болницата ,,Филип Втори”, Кац повторно се врати во живот и продолжи со рехабилитација во Словенија .

,,Сега е добар, благодарение на оваа Болница и тимот на Доктори на одделението за интензивната нега на ,,Филип Втори ”, рече Министерката со искрена насмевка на лицето, а како подарок за Болницата ги остави овие две кристални пилиња кои се симбол на Р.Словенија.