Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

30.06.2016

Можев да се оперирам било каде, но знаев кој ќе го направи тоа најдобро , со две нови колена има да трчам по планините во Малешевијата

Родум од делчевското село Град , 76 годишниот Драган Стоичов му инаети и на времето и на болеста. Работниот век го поиминал во туѓина , работел се и сешто , од таа прекумерна и напорна работа ги „истрошил“ и колената. Д-р Сашо Младеновски, ортопедски хирург ја направи операцијата , при што му постави протези и сега чичко Драган е подготвен да им се врати на планините.
„ Многу сум благодарен , морав да направам операција за да можам да се вратам на секојдневните активности. Иако сум длабоко навлезен во 7-мата деценија од животот имам уште сила во мене, не се предавам . Планинарам секој ден тоа ме одржува , ми ја враќа енергијата. Работев во странство во неколку земји : Германија, Данска, Швајцарија , Франција и Белгија можев и таму да се оперирам, но се одлучив за оваа болница. Сум имал можност да видам како е во болниците на запад, овде е дури и подобро. Луѓето си ја знаат работата и се функционира беспрекорно. Не жалам за парите кои ги дадов за операцијата , пари се печалат, но здравјето никогаш. Лани ми го оперираа левото колено, сега и десното, знам дека ми се потребни само дваесетина дена и пак да биде се како порано. Како што ми кажа д-р Младеновски оваа моја болест со колената од 100 луѓе еден ја добива, к’сметот ми бил таков, јас да сум тој едниот. Имам голема доверба во тимот на д-р Митрев, пред 4 години кога никој не можеше да и помогне на мојата сопруга и кога и даваа само уште една година живот, ја донесов овде д-р Митрев ни кажа дека ќе треба да се направат 2 операции и дека се ќе биде во ред. Така и се случи, сега е во ред, жива, здрава си уживаме во наше село Град. Со душа чекам да ми заздрави коленото и пак да ги освојувам планините во моето родно место, мојата милина, убавина рајска градина. “ Ова е накусо раскажувањето и впечатоците на чичко Драган, кој е воодушевен од новата болница, како што кажа модерна, современа како да е од следниот 22-ри век .