Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

21.12.2016

Над 1.500 операции, уникатни услуги и новитети значајни за пациентите од регионот и пошироко во новата болница

Д-р Жан Митрев, директор и основач на Специјалната болница “Филип Втори“, низ бројки и фотографии ги презентираше постигнувањата и прогресот на полето на медицинските и целокупни услуги во новата болница низ 2016 година.

„1.500 операции во новата болница на пациенти од земјата и поширокиот регион, успешно завршени комплицирани операции за пациенти од земјата, но и Хрватска. Словенија, нови апаратури со кои се постигнува прецизна дијаностика, воведени напредни  процедури, апартманско сместување, модерни амбукатбни возила за транспорт на подолги релации, голем интерес за генетските тестирања, системска озон терапија кај гангрена се само дел од резулатите кои ги постигна тимот на д-р Жан Митрев низ изминатата година“.

                Новитети и поставувањето на високи стандарди на полето на медицината, но и кај целокупните услуги од секогаш биле фокус на интерес на д-р Жан Митрев. Сето тоа се заокружува како приказана  со изградбата на новата болница каде успешно функционира систем  од современи медицински, но и други дополнителни услуги, во насока на брза, ефикасна и успешна услуга на пацинетот, но и за здравите луѓе. На крајот на годината, а во пресрет на Новата година, со цел подетално запознавање со остварените резултатите на полето на медицината низ 2016 година, д-р Жан Митрев ги повика на дружење преставниците од медиумите. Во својата презентација ги потенцираше придобивките за пациентите преку новите медицински услуги и процедури и апаратури кои се ставени во функција на тимот на д-р Митрев. Нов апарат за магнетна резонанца со кој се овозможува поголема прецизност во дијагностицирањето, нов апарат за компјутерска дијагностика, ангиограф се реткост во болници во регионот, а за среќа на пациентите тие се ставени во функција 24/7. 70 кревети во интензивна нега, кои се дефицит во повеќе болници, ставање во функција на одделот за електрофизиологија, корекција на граден кош, лекување на гангрена со озон терапија, луксузни апартами се во функција на брза и прецизна дијагностика, продолжување на животот на луѓето од земјата и странство. Тоа е мотивот на д-р Митрев кој и понатаму ќе работи на унапредување на стандардите во испораката на медицински услуги за пациенти од земјата и пошироко во регионот.

Во иднина бројот на вработени во болницата од 276 ќе оди во нагорна линија,  пропорцинално на зголемениот број на пациенти дури за 100 % во последните 3 месеци. Со цел одговарање на потребите на пациентите, д-р Митрев, за почетокот на идната година најави отворање на кол-центар во болницата кој ќе работи 24 часа, нова веб страница каде ќе има дел за онлајн разговор, а се во функција на подобро здравје за пациентите, но и за превенција на здравјето кај целокупната популација.